Indonésie je stát v jihovýchodní Asii a Oceánii, který tvoří přes 17 tisíc ostrovů včetně nejznámnějšího - Bali. Největším lákadlem pro turisty směřující do této destinace jsou nejen krásné pláže, vynikající podmínky pro surfování, potápění...
Indonésie je stát v jihovýchodní Asii a Oceánii, který tvoří přes 17 tisíc ostrovů včetně nejznámnějšího - Bali. Největším lákadlem pro turisty směřující do této destinace jsou nejen krásné pláže, vynikající podmínky pro surfování, potápění a šnorchlování, ale též úžasná architektura hinduistických chrámů na Bali. Ti, kteří plánují zájezd do Indonésie, by si neměli nechat ujít ani kulturní centrum Yogyakarta, výstup na sopku Rinjani na Lomboku nebo barevná jezera Kalimutu na Floresu. Úžasné je také Borneo.
Celé souostroví bylo významným obchodním centrem nejméně od 7. století, kdy království obchodovalo s Indií a Čínou a v dnešní době je čtvrtou nejlidnatější zemí světa. Na severu přes moře sousedí s Malajsií a Filipínami, na jihu s Austrálií. Hlavním městem je Jakarta na ostrově Jáva. Indonésie nabízí nádhernou exotickou dovolenou plnou zážitků.
Podnebí
Indonésie se rozkládá na obou stranách rovníku a má typické tropické podnebí se dvěma obdobími: období sucha (trvá přibližně od dubna do října) a období dešťů (přibližně od listopadu až do března).
Kultura
Indonésie byla po staletí ovlivňována indickou, arabskou, čínskou a evropskou kulturou, které se mísily s dávnými kmenovými tradicemi. Významné hinduistické vlivy jsou znát především v javánském i balijském tanci a v divadle. Zajímavou divadelní formou je stínové divadlo. Každý region se vyznačuje tradičním řemeslem, najdete tu i mnoho řezbářských, sochařských a keramických dílen. Samozřejmostí jsou nádherné chrámy či mešity, které stojí za návštěvu.
Indonéská kuchyně
Základní potravinou je rýže, která je hlavní přílohou skoro ke všem jídlům. Kuchyni do jisté míry ovlivňuje náboženství. Vepřové maso, které islám zakazuje, si můžete objednat v podstatě pouze na Bali a v křesťanských nebo čínských restauracích. Na hinduistickém Bali pro změnu neochutnáte hovězí maso. Ve větším městech a na turistických místech je spoustu mezinárodních restaurací, takže si každý najde to své. Ochutnejte tempeh (smažené tofu), hutnou polévku soto ayam či satay (opékané maso s arašídovou omáčkou).