Vyhledat zájezd

Varování

Omlouváme se, ale není možné filtrovat více jak 10 destinací najednou.

Varování

Omlouváme se, ale není možné filtrovat více jak 5 typů zájezdů najednou.

Varování

Omlouváme se, ale není možné filtrovat více jak 5 akčních nabídek najednou.

Jižní Korea (nejen) pro gurmány

Jižní Korea, Kombinace destinací

Jižní Korea (nejen) pro gurmány (hlavní fotografie)
  • Jižní Korea (nejen) pro gurmány (fotografie 2)
  • Jižní Korea (nejen) pro gurmány (fotografie 3)
  • Jižní Korea (nejen) pro gurmány (fotografie 4)
  • Jižní Korea (nejen) pro gurmány (fotografie 5)Přejít
    do galerie
Zájezd je volný! Vyprodáno
Strava Dle programu
Ubytování Dle popisu
Termín 17. 9. (So)– 24. 9. (So)
Délka pobytu 8 dní, 7 nocí
Odlet z Praha
Návrat do Praha
Kód zájezdu 217068204239
Cena za osobu od 59 800

Přidat k porovnáníPorovnávač Rezervovat Pokračovat

Poznávací zájezdy

Popis

Už jste jedli kimči? Tak jako se u nás kdysi na zimu kvůli vitamínům a minerálům nechávalo zkysat hlávkové zelí, tak v Koreji nakládali do obrovských kameninových nádob zakopaných do země tzv. čínské zelí, ale také okurky, ředkve či červenou cibuli. To pak bylo spolu s pastou ze sojových bobů doenjang a chili pastou gochujang pro většinu obyvatel hornaté a drsné země hlavní přílohou k vařené rýži. My už ale pojedeme do Koreje ochutnat i jiné speciality, dříve dostupné jen těm movitějším. Dopřejeme si třeba tolsot pibimpap, pulkogi, meuntchang, hwemul pchadžon či ssambap, zmrzlinu ze zeleného čaje či nejprodávanější alkohol na světě... A samozřejmě zvládneme i všechny význačné pamětihodnosti, které navštívená místa nabízejí.Velikost skupiny:6–16 účastníků

Stravování

Polopenze.

Program

1.–2. den:
Praha – Soul: dle času příletu prohlídka dynamické třináctimilionové metropole Jižní Koreje; večeře v jedné ze stylových restaurací v oblasti Insadong – společně ochutnáme tradiční korejský tolsot pibimpap – rýži se zeleninou, houbami, sezamem a hovězím masem podávanou v rozpálené kameninové nádobě, k němuž se servíruje twendžang ččige - pikantní polévka ze sójových bobů a samozřejmě kimči – korejské kvašené zelí naložené v pálivé pastě; večer výjezd na rozhlednu Namsan Tower s výhledem na rozsvícenou metropoli.

3. den:
Soul: prohlídka královského paláce Kjongbokkung s procházkou zahradami, historická čtvrť Insadong – návštěva tradiční čajovny; po lehkém občerstvení se vydáme k Velké Jižní bráně – Namdemun a navštívíme největší trh v Soulu, kde budeme moci ochutnat typické masem či zeleninou plněné knedlíčky mandu; povečeříme ve čtvrti Kangnam (znáte z písně Gangnam style) v typicky korejském stylu – čeká nás pulkogi – tenké plátky marinovaného masa, které se opékají přímo na stole, k nim je servírovaný tzv. pančchan – mističky s nakládanými rybami, zeleninou, houbami, kimči atd., jejichž množství vyvolá dojem vskutku královské hostiny.

4. den:
Soul – Kjongdžu : půldenní přejezd do tzv. „Zlatého města“ (historické hl. m. dávného království Silla) – skvělé historické muzeum, královské hrobky, jedna z nejstarších observatoří v Asii ze 7. stol. a pozůstatky královského paláce s jezírkem Anapdži aj.; večer místní specialita ssambap – "kuličky" bílé nebo vícezrnné rýže potřené pastou z masa, hub, ryb či tofu zabalené do salátových, zelných, dýňových a jiných čerstvých či dušených zelených listů všeho druhu.

5. den:
Kjongdžu – Pusan: dokončení prohlídky města – klášter Buddhovy zeměPulguksa a jedinečná jeskyně Sökkuram   se sochařským pokladem – tesanou nádhernou sochou Buddhy; odpoledne přesun do Pusanu – největší korejský přístav; večeře o několika mořských chodech – tzv. hwe (obdoba japonského suši) a hwemul pchadžon (smažená placka s plody moře a nasekanou jarní cibulkou pro ty, kdo syrové ryby nemusí); grilované parmice, sardinky, k tomu všemu různé druhy omáček.

6. den:
Pusan: ráno prohlídka největšího rybího trhu v zemi; návštěva skvělého akvária, možnost koupání na Heunde Beach; fakultativně možnost odpočinku vtermálních lázních (několik typů saun, masáže atd.); večeře opět ve znamení moře – ochutnáme skvělou meuntchang - pikantní rybí polévku a mořské plody či ryby upravované před zraky konzumentů přímo v areálu rybího trhu.

7. den:
Pusan – Praha: ráno odlet přes Soul domů; přílet tentýž den večer.

Doplnit údaje o objednateli

Vyberte

Zpět na výběr termínů

Do tohoto hotelu nabízíme celkem 1 zájezd.

Upřesnit termín

Vašemu výběru odpovídá 1 zájezd.

Data odletu/odjezdu
Přidat k porovnání 17. 9. – 24. 9. (8 dní)
Praha Dle programu
Praha Dle programu od 59 800 Kč Rezervovat Pokračovat
od 59 800 Kč

Popis

Už jste jedli kimči? Tak jako se u nás kdysi na zimu kvůli vitamínům a minerálům nechávalo zkysat hlávkové zelí, tak v Koreji nakládali do obrovských kameninových nádob zakopaných do země tzv. čínské zelí, ale také okurky, ředkve či červenou cibuli. To pak bylo spolu s pastou ze sojových bobů doenjang a chili pastou gochujang pro většinu obyvatel hornaté a drsné země hlavní přílohou k vařené rýži. My už ale pojedeme do Koreje ochutnat i jiné speciality, dříve dostupné jen těm movitějším. Dopřejeme si třeba tolsot pibimpap, pulkogi, meuntchang, hwemul pchadžon či ssambap, zmrzlinu ze zeleného čaje či nejprodávanější alkohol na světě... A samozřejmě zvládneme i všechny význačné pamětihodnosti, které navštívená místa nabízejí.Velikost skupiny:6–16 účastníků

Stravování

Polopenze.

Program

1.–2. den:
Praha – Soul: dle času příletu prohlídka dynamické třináctimilionové metropole Jižní Koreje; večeře v jedné ze stylových restaurací v oblasti Insadong – společně ochutnáme tradiční korejský tolsot pibimpap – rýži se zeleninou, houbami, sezamem a hovězím masem podávanou v rozpálené kameninové nádobě, k němuž se servíruje twendžang ččige - pikantní polévka ze sójových bobů a samozřejmě kimči – korejské kvašené zelí naložené v pálivé pastě; večer výjezd na rozhlednu Namsan Tower s výhledem na rozsvícenou metropoli.

3. den:
Soul: prohlídka královského paláce Kjongbokkung s procházkou zahradami, historická čtvrť Insadong – návštěva tradiční čajovny; po lehkém občerstvení se vydáme k Velké Jižní bráně – Namdemun a navštívíme největší trh v Soulu, kde budeme moci ochutnat typické masem či zeleninou plněné knedlíčky mandu; povečeříme ve čtvrti Kangnam (znáte z písně Gangnam style) v typicky korejském stylu – čeká nás pulkogi – tenké plátky marinovaného masa, které se opékají přímo na stole, k nim je servírovaný tzv. pančchan – mističky s nakládanými rybami, zeleninou, houbami, kimči atd., jejichž množství vyvolá dojem vskutku královské hostiny.

4. den:
Soul – Kjongdžu : půldenní přejezd do tzv. „Zlatého města“ (historické hl. m. dávného království Silla) – skvělé historické muzeum, královské hrobky, jedna z nejstarších observatoří v Asii ze 7. stol. a pozůstatky královského paláce s jezírkem Anapdži aj.; večer místní specialita ssambap – "kuličky" bílé nebo vícezrnné rýže potřené pastou z masa, hub, ryb či tofu zabalené do salátových, zelných, dýňových a jiných čerstvých či dušených zelených listů všeho druhu.

5. den:
Kjongdžu – Pusan: dokončení prohlídky města – klášter Buddhovy zeměPulguksa a jedinečná jeskyně Sökkuram   se sochařským pokladem – tesanou nádhernou sochou Buddhy; odpoledne přesun do Pusanu – největší korejský přístav; večeře o několika mořských chodech – tzv. hwe (obdoba japonského suši) a hwemul pchadžon (smažená placka s plody moře a nasekanou jarní cibulkou pro ty, kdo syrové ryby nemusí); grilované parmice, sardinky, k tomu všemu různé druhy omáček.

6. den:
Pusan: ráno prohlídka největšího rybího trhu v zemi; návštěva skvělého akvária, možnost koupání na Heunde Beach; fakultativně možnost odpočinku vtermálních lázních (několik typů saun, masáže atd.); večeře opět ve znamení moře – ochutnáme skvělou meuntchang - pikantní rybí polévku a mořské plody či ryby upravované před zraky konzumentů přímo v areálu rybího trhu.

7. den:
Pusan – Praha: ráno odlet přes Soul domů; přílet tentýž den večer.

Partner

Partnerem tohoto zájezdu je

Destinace

Zpět na výsledky vyhledávání

Nedávno prohlížené

Zobrazit nedávno prohlížené (0) Vymazat