Vyhledat zájezd

Varování

Omlouváme se, ale není možné filtrovat více jak 10 destinací najednou.

Varování

Omlouváme se, ale není možné filtrovat více jak 5 typů zájezdů najednou.

Varování

Omlouváme se, ale není možné filtrovat více jak 5 akčních nabídek najednou.

Malajsie a Singapur (nejen) pro gurmány

Singapur, Kombinace destinací

Zájezd je volný!
Cena za osobu od 59 800
Strava Dle programu
Ubytování Dle popisu
Termín 28.11. (So) - 04.12. (Pá)
Délka pobytu 7 dní, 6 nocí
Odlet z Praha
Návrat do Praha
Kód zájezdu 201506951933
Cena za osobu od 59 800

Přidat k porovnání Pokračovat

Poznávací zájezdy

Shrnutí

2 dospělí Zobrazit výběr cestujících

Popis

Nikde jinde v Asii nejsou prvky tří velkých kulinářských tradic – čínské, indické a malajské (navíc obohacené o koloniální vlivy) – tak vzájemně propletené, jako je tomu na Malajském poloostrově. Jeho poloha na křižovatce obchodních cest přitahovala kupce z celého světa, kteří formovali místní kulturu a výsledkem je obrovská rozmanitost nejen místní kuchyně. Vydejte se s námi na kulinářskou cestu do oblasti, kde každé jídlo je malým svátkem. Projdeme se čínskou čtvrtí Kuala Lumpuru vonící smaženými nudlemi a pečícím se masem, romanticky zašlými uličkami Penangu s vůní vyhlášeného karí a okolo malých stánků s jídlem, krčících se ve stínu zářících mrakodrapů Singapuru. Ochutnejte s námi Malajsii a Singapur – směs nejrůznějších vlivů, které spolu vytvářejí možná překvapivý, ale o to harmoničtější celek!Velikost skupiny:6–16 účastníků

Stravování

Polopenze.

Program

1.–2. den Praha – Kuala Lumpur: přílet do hl. m. Malajsie, večer u majestátních Petronas Twin Towers – nejvyšší "dvojčata" světa (452 m), náměstí Merdeka s koloniálními budovami; večeře u pouličních stánků v čínské čtvrti – autentická čínská kuchyně, vyhlášené rýžové nudle char kway teow a další místní speciality.
3. den Kuala Lumpur – George Town : půldenní přejezd na ostrov Penang – cestou zastávka u hinduistického chrámu v jeskyních Batu; George Town – krásně zachovalé koloniální centrum; večeře u některého z tzv. hawker stalls – pouliční stánky nabízející bohatou kombinaci pokrmů čínské, indické a malajské kuchyně, možnost okusit opravdu rozdílné chuti – např. ostrou, lehce nakyslou polévku laksa.
4. den Ostrov Penang: uličky George Townu odrážející bohatou historii – koloniální památky, rezidence bohatého čínského obchodníka, chrámy mnoha náboženství a pestré trhy, shromažďovací domy čínských klanů; oběd či večeře zaměřená na místní specialitunasi kandar – rýže s možností výběru mnoha příloh (ryby, kuře, vejce), lahodné karí omáčky nabírané přímo z hrnců.
5. den Penang – Singapur: přelet do "Lvího města" s bohatou koloniální minulostí, dnes moderní velkoměsto vyhlášené svou čistotou – pestré etnické čtvrti a koloniální památky, supermoderní budovy na březích zátoky Marina; večeře na jednom z nočních trhů – možnost ochutnávky specialit kuchyní a chutí tak různých a pestrých, jako je Singapur samotný.
6.–7. den Singapur – Melaka   Praha: přejezd zpět do Malajsie a pokračování do nejstaršího malajského přístavu – staré uličky s koloniální architekturou, projížďka lodí po řece; pozdní oběd ve stylu baba-nyonya (unikátní mix čínské a malajské kuchyně – voňavé omáčky kořeněné zázvorem a ochucené kokosovým mlékem), případně večeře – vyhlášené satay, marinované masové špízky namáčené v arašídové omáčce; přejezd na letiště v K. Lumpuru a odlet, přílet do ČR 7. den.

Upřesnit termín

Vašemu výběru odpovídá 2 zájezdy.

Data odletu/odjezdu
Přidat k porovnání 06.06. - 12.06. (7 dní)
Praha Dle programu
Praha Dle programu od 59 800 Kč Pokračovat
od 59 800 Kč
Přidat k porovnání 28.11. - 04.12. (7 dní)
Praha Dle programu
Praha Dle programu od 59 800 Kč Pokračovat
od 59 800 Kč

Popis

Nikde jinde v Asii nejsou prvky tří velkých kulinářských tradic – čínské, indické a malajské (navíc obohacené o koloniální vlivy) – tak vzájemně propletené, jako je tomu na Malajském poloostrově. Jeho poloha na křižovatce obchodních cest přitahovala kupce z celého světa, kteří formovali místní kulturu a výsledkem je obrovská rozmanitost nejen místní kuchyně. Vydejte se s námi na kulinářskou cestu do oblasti, kde každé jídlo je malým svátkem. Projdeme se čínskou čtvrtí Kuala Lumpuru vonící smaženými nudlemi a pečícím se masem, romanticky zašlými uličkami Penangu s vůní vyhlášeného karí a okolo malých stánků s jídlem, krčících se ve stínu zářících mrakodrapů Singapuru. Ochutnejte s námi Malajsii a Singapur – směs nejrůznějších vlivů, které spolu vytvářejí možná překvapivý, ale o to harmoničtější celek!Velikost skupiny:6–16 účastníků

Stravování

Polopenze.

Program

1.–2. den Praha – Kuala Lumpur: přílet do hl. m. Malajsie, večer u majestátních Petronas Twin Towers – nejvyšší "dvojčata" světa (452 m), náměstí Merdeka s koloniálními budovami; večeře u pouličních stánků v čínské čtvrti – autentická čínská kuchyně, vyhlášené rýžové nudle char kway teow a další místní speciality.
3. den Kuala Lumpur – George Town : půldenní přejezd na ostrov Penang – cestou zastávka u hinduistického chrámu v jeskyních Batu; George Town – krásně zachovalé koloniální centrum; večeře u některého z tzv. hawker stalls – pouliční stánky nabízející bohatou kombinaci pokrmů čínské, indické a malajské kuchyně, možnost okusit opravdu rozdílné chuti – např. ostrou, lehce nakyslou polévku laksa.
4. den Ostrov Penang: uličky George Townu odrážející bohatou historii – koloniální památky, rezidence bohatého čínského obchodníka, chrámy mnoha náboženství a pestré trhy, shromažďovací domy čínských klanů; oběd či večeře zaměřená na místní specialitunasi kandar – rýže s možností výběru mnoha příloh (ryby, kuře, vejce), lahodné karí omáčky nabírané přímo z hrnců.
5. den Penang – Singapur: přelet do "Lvího města" s bohatou koloniální minulostí, dnes moderní velkoměsto vyhlášené svou čistotou – pestré etnické čtvrti a koloniální památky, supermoderní budovy na březích zátoky Marina; večeře na jednom z nočních trhů – možnost ochutnávky specialit kuchyní a chutí tak různých a pestrých, jako je Singapur samotný.
6.–7. den Singapur – Melaka   Praha: přejezd zpět do Malajsie a pokračování do nejstaršího malajského přístavu – staré uličky s koloniální architekturou, projížďka lodí po řece; pozdní oběd ve stylu baba-nyonya (unikátní mix čínské a malajské kuchyně – voňavé omáčky kořeněné zázvorem a ochucené kokosovým mlékem), případně večeře – vyhlášené satay, marinované masové špízky namáčené v arašídové omáčce; přejezd na letiště v K. Lumpuru a odlet, přílet do ČR 7. den.

Partner

Partnerem tohoto zájezdu je

Informace

Zpět na výsledky vyhledávání

Nedávno prohlížené

Zobrazit nedávno prohlížené (0) Vymazat